meny

Sanitetsveien Lahaugmoen

7500 m²

  • Skreddersøm
  • Praktbygg
  • Fokus på arbeidsmiljø

Mer enn lager og kontor

Sandvik-bygget var det første prosjektet på Lahaugmoen Næringspark, og markerte dermed starten på områdets omgjøring fra militærleir til moderne næringspark. Sandvik Tamrock AS kom til oss og ønsket et nytt kombinasjonsbygg i Lahaugmoen Næringspark. Bygget skulle inneholde både lager og kontorer, og være et godt arbeidssted for de ansatte.

Les mer

Dette prosjektet var preget av en god prosess helt fra start av. Det ble utviklet etter «åpen bok»-prinsippet hvor leie ble basert på entreprisekost. Sandviks ansatte var med tidlig i prosessen og fikk påvirke hvordan bygget skulle bli. Dette førte til et arbeidssted på 7 500 kvm skreddersydd av og for dem selv.

Bedriften er ledende globalt på levering av maskiner og utstyr til gruve- og anleggsindustrien, og de ønsket at virksomheten deres skulle gjenspeiles i bygget. Derfor ble det valgt å benytte norsk naturstein på fasaden – da flere av deres kunder er norsk bergverksindustri.

Arkitekt på prosjektet var LPO Arkitekter, og Veidekke AS var entreprenør.  Bygget er konstruert for å kunne bygge ut ytterlige to kontoretasjer og ble i februar 2015 solgt til en finansiell aktør.

Skjul tekst
– 
Jeg hjelper deg

Yngve R. Iversen

Prosjektdirektør
915 93 198
yri@abne.no