meny

Sanitetsveien 1

7500 m²

  • Skreddersøm
  • Praktbygg
  • Fokus på arbeidsmiljø

Mer enn lager og kontor

Sandvik Tamrock AS kom til oss og ønsket et nytt kombinasjonsbygg på Lahaugmoen Næringspark. Bygget skulle inneholde både lager og kontorer, og være et godt arbeidssted for de ansatte. En visjonær daglig leder og en idé om et bygg som skulle gjenspeile bedriften gjorde prosessen med nytt lager og kontor for Sandvik Tamrock AS til en særdeles god en. Bygget er i dag et signalbygg for firmaet, og gjenspeiler deres virksomhet.

Les mer

Fra start hadde dette prosjektet en god prosess, og ble kjørt etter åpen bok-prinsippet hvor leie ble basert på entreprisekost. Etter hvert ble det startet avtale om fastpriser for utførelse. Sandviks ansatte var med tidlig i prosessen og fikk påvirke hvordan bygget skulle bli. Dette førte til et arbeidssted på 7 500 kvm skreddersydd dem selv. I Norge har Sandvik ca. 15 000 ansatte, og hovedkontoret er på Lahaugmoen.

Sandvik-bygget var det første prosjektet på Lahaugmoen Næringspark, og markerte dermed starten på områdets omgjøring fra militærleir til moderne næringspark. Tomten ble utskilt fra Lahaugmoen AS i 2007, med byggestart juni 2008. I september 2009 flyttet Sandvik inn.

Bedriften er ledende globalt på levering av maskiner og utstyr til gruve- og anleggsindustrien, og de ønsket at virksomheten deres skulle gjenspeiles i bygget. Derfor ble det valgt å benytte norsk naturstein på fasaden – da flere av deres kunder er norsk bergverksindustri. Dette var samtidig en ypperlig anledning til å gi noe tilbake til trofaste kunder.

Å få riktig kompetanse til bedriften var også et mål etter utbygging, noe Sandvik fikk. I dag fremleier Sandvik deler av kontor- og lagerlokaler til Sika Norge AS, og bygget ble i februar 2015 solgt til Fearnley Finans. Arkitekt på prosjektet var LPO Arkitekter, og Veidekke AS var entreprenør.

Utviklingspotensialet

Bygget er forberedt på å bygge ut ytterlige to kontoretasjer.

Beliggenhet

Felt W er lokalisert i Lahaugmoen Næringspark mellom Oslo og Gardermoen, RV4 og E6 ved Gjelleråsen. Sagt med andre ord har du kort vei til både Gardermoen, Oslo og svenskegrensen.

Adkomst og kommunikasjon

Adkomst E6: Ta av E6 i Hvam-krysset (Olavsgård) og kjør mot Gjelleråsen. Etter ca. 3 minutter tar du avkjøring til venstre mot Lahaugmoen. Følg denne veien som fører deg inn til næringsparken, deretter tar du andre høyre i rundkjøringen og følger veien til du kommer til eiendommen.

Adkomst RV4: Ta av i rundkjøringen ved Gjelleråsen og kjør mot E6/Lillestrøm. Etter ca. 3 minutter tar du avkjøring til høyre mot Lahaugmoen. Følg denne veien som fører deg rett inn til næringsparken, deretter tar du andre høyre i rundkjøringen og følger veien til du kommer til eiendommen.

Strategiske avstander
  • Oslo Lufthavn Gardermoen: 34 km
  • Lillestrøm stasjon: 8 km
  • Alnabru Terminalen: 15 km
  • Oslo S: 20 km
  • Oslo Havn (Danmark/Tyskland): 24 km
Skjul tekst
– 
Jeg hjelper deg

Yngve R. Iversen

Prosjektdirektør
915 93 198
yri@abne.no