meny

Dansens Hus Vulkan

3450 m²

  • Skredersøm
  • Sentral beliggenhet
  • Kreativ miljø

Dansens svar på Operahuset

Anthon B Nilsen Eiendom var èn av to partnere i utviklingen av Vulkan, et tidligere område for tung industri langs Akerselva i Oslo. Partneren var Aspelin Ramm og det ble investert betydelig tid og energi i å finne riktige løsninger for en blanding av bolig og næring i området.

Les mer

Nederst på Vulkan skulle det bygges en kulturinstitusjon for moderne dans. Et "operahus" for dansere og Norges nasjonale scene for samtidsdans. Det tidligere maskinverkstedet for Vulkan Støperi ble skallet for dette prosjektet, og man skulle tro det gamle bygget alltid hadde drømt om å bli en scene. Da vi gikk i gang med transformasjonen av det gamle industribygget, viste det seg at bygget hadde en utforming som fungerte bra til formålet - Dansens hus. Dette er Norges eneste, rene dansehus og har et areal på 3 450 kvm.

Danserne fikk to scener å boltre seg på. En hovedscene med 334 publikumsplasser, og en studioscene med 150 publikumsplasser. En særpreget foaje, med Akerselva som kulisse, er det første som møter publikum i det de kommer inn i bygget. Bygget er tegnet av LPO Arkitekter, mens deler av interiøret er gjort av Snøhetta AS.

AF Bygg Oslo var entreprenør. Bygget sto ferdig ved årsskiftet 2007/2008.

Skjul tekst
– 
Jeg hjelper deg

Yngve R. Iversen

Prosjektdirektør
915 93 198
yri@abne.no