meny
February 3, 2020

Veidekke skal bygge Optimera bygget på Vestby

Veidekke Logistikkbygg har skrevet kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom om oppføring av Optimera sitt nye automatiserte sentrallager på Vestby.

Det kombinerte kontor- og lagerbygget blir på totalt cirka 23.500 kvadratmeter BTA og skal oppføres i Vestby Næringspark Øst som ligger i Vestby kommune. Optimera sitt nye automatiserte sentrallager vil mer enn doble dagens kapasitet for Optimera.

-Bygget får stor takhøyde med to store lagerautomater og skal inneholde en såkalt HBW-installasjon for lagring i paller, automatiske lager- og plukksystemer og en miniload som består av 30.000 kasser for lagring av småvarer, heter det i en pressemelding.

- Vi er svært tilfredse med at Anthon B Nilsen igjen har valgt oss som samarbeidspartner for nok et stort logistikkprosjekt. Vi bygger videre på det gode samarbeidet vi har utviklet gjennom seks tidligere prosjekter, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven. Dette oppdraget passer meget godt inn i vår satsning på spesialisering, utvikling og oppføring av yrkesbygg i totalentreprise, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg i meldingen.

Byggearbeidene starter opp etter påske og skal ferdigstilles i løpet av høsten 2021.