meny
June 9, 2020

Sentrumsnære kontorlokaler i historisk bygg

Leter du etter kontorlokaler der firmaet ditt kan bli værende lenge? Anthon B Nilsen Eiendoms nye satsing i Øvre Vollgate 13 har alle fasiliteter på ett sted.

Midt i hjertet av hovedstaden, i den historiske bebyggelsen Kvadraturen, planlegger Anthon B Nilsen Eiendom (ABNE) et nytt kontorbygg. Stort bedre beliggenhet skal det godt gjøres å finne – her har du tog, T-bane, trikk og buss i umiddelbar gangavstand. Når lokalene er innflyttingsklare senhøsten 2022, blir det hele ti etasjer med det meste en bedrift kan ønske seg. 

Bygget av Nansens sønn, bevares og fornyes av Anthon B Nilsen Eiendom

Fredrik Baumann, utviklingsdirektør hos Anthon B Nilsen Eiendom, forteller at bygningen opprinnelig var et trykkeri. Den ble tegnet av Odd Nansen, sønn av selveste Fridtjof Nansen, og sto ferdig i 1939 – med kontor her jobber man med andre ord på historisk grunn. 


– Odd Nansen tegnet en del funkisbygg i denne perioden, og er kanskje mest kjent for gamle Fornebu flyplass, utdyper Baumann. Han er tydelig på at ABNE ønsker å bevare byggets særpreg når det skal totalrenoveres og bygges om til kontorer: 


– Dette er en spesiell bygning, ifølge Byantikvaren den første i Norge med aluminiumsfasade. Den er på gul liste over bevaringsverdige bygg, og vi ønsker selvsagt å beholde uttrykket med solid og røff konstruksjon. Rekonstruksjonen skjer i samarbeid med PUSHAK Arkitekter ved Gyda Drage Kleiva.


Baumann forteller at det har vært en god dialog med Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten angående planene. De største forandringen vil skje innvendig og i bakgården, der det blir ny fasade. I tillegg flyttes tekniske rom og installasjoner på tak ned i kjelleren og erstattes med en ny flott etasje. I den øverste etasjen vil leietakerne få utsikt til både sjøen, Slottet og Aker Brygge. 


Les mer og meld interesse her

Slik blir de nye kontorlokalene i Øvre Vollgate

Når bygningen står ferdig i slutten av 2022, vil den ha et areal på ca. 7 500 kvadratmeter. Hvordan plassen utnyttes, avgjøres i stor grad av leietakernes behov. I plantegningene legges det opp til co-working i første og andre etasje, kontorer i etasje tre til åtte, mens de to etasjene under bakkeplan vil romme møtesenter og andre felles fasiliteter. 

Her er det med andre ord god plass for bedrifter som ønsker et langvarig tilholdssted – når bedriften vokser og man trenger flere kontorplasser, kan man enkelt utvide. Baumann legger til at ABNE også er åpne for at én bedrift kan leie hele bygget.

Et av de nye elementene PUSHAK Arkitekter har designet, er det lekre inngangspartiet ut mot Øvre Vollgate. Førsteetasjen vil romme kafé, restaurant og co-working-arealer, der et glasstak sørger for behagelig naturlig lys. Det estetiske uttrykket innvendig vil lene seg på Nansens originale konstruksjon, gjennom samarbeid med Sane interiørarkitekter ved Ine Abelsnes Stokka. Interiøret blir både stilrent og varmt, ifølge Baumann. Kontorene får et gjennomgående design, men det blir mulighet for både åpne kontorer og celleløsninger. I selve byggeprosessen har man vektlagt bærekraft. Den ferdigstilte bygningen skal tilfredsstille kravene for miljøbygg klasse A, samt minimum Breem-NOR sertifisering very good. 

Et storartet servicetilbud

En av de største fordelene med å leie kontorlokaler i et anlegg i denne størrelsesorden, er helt klart servicetilbudet. I tillegg til personalrestaurant og kafé, kommer Øvre Vollgate 13 til å inneholde en rekke fasiliteter som leietakerne kan benytte seg av. 

– I de to underetasjene finner man møtelokaler, treningsrom, garderobe og sykkelparkering. Gjennom Frydefull Jobb får man dessuten flere tilbud som gir en bedre arbeidshverdag, forteller Baumann. Konseptet er en fellesløsning i regi av ABNE, der leietakerne får tilgang til blant annet kiosk, rens av klær, bilvask, samt leveranser av for eksempel mat, paraplyer og annet man måtte ha behov for. 

ABNE eier dessuten flere bygninger i samme gate, noe som åpner for helt nye løsninger. Baumann understreker at de fremdeles er i planleggingsfasen, men at de allerede har noen tanker om felles bruk av eiendommene: – Vi har for eksempel et parkeringshus i gaten med plass til 70 biler. Dette vil selvfølgelig leietakerne i Øvre Vollgate 13 få tilgang til. Han ser også for seg at et auditorium i samme gate kan benyttes av bedrifter som vil holde større arrangementer eller foredrag. Alt i alt blir dette trolig et av Oslos mest attraktive kontorbygg i årene fremover.

Du kan melde interesse allerede for kontorlokale i Øvre Vollgate 13 nå. Les mer her.