meny
December 15, 2017

Næringsliv og politikere spleiser på ny bro over Akerselva

Narkosalg og sprøytespisser skjemmer Elgsletta nederst i Akerselva. Men nå spleiser tre store aktører i Oslos næringsliv og bystyret på en opprusting av området.

– Vi er opptatt av området rundt oss og ønsker mer folkeliv, kafeer, butikker og at det blir trygt å ferdes også langs denne nedre delen av Akerselva, sier administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold, i Anton B. Nilsen Eiendom.

Sammen med entreprenør-giganten Skanska og den tidligere statseide eiendomskolossen Entra, spleiser Anton B. Nilsen på både ny bro og opprusting av området på og rundt Elgsletta. Samlet tar de tre næringslivsaktørene halve regningen på over 5,5 millioner kroner. Resten av regningen får Høyre med seg et samlet bystyre på å betale.

Elgsletta lå brakk i byråkratiet

– Ideen til dette vellykkede samarbeidet mellom privat næringsliv og kommune kom da jeg tilfeldigvis endte i prat med en ansatt i Skanska. Entreprenørselskapet har hovedkontoret sitt her ved Elgsletta, og opprustingssaken lå brakk i byråkratiet. Men med Skanska, startet snøballen å rulle. Deretter ble både Entra og Anton B. Nilsen med. Så tok jeg kontakt med Rødt, SV, Ap og Miljøpartiet. De var også positive, sier Høyres James Stove Lorentzen til VårtOslo.

Studenter skal bestemme navnet

– Uteområdene der Skanska holder til er like viktige som kontor- og driftsbygningene våre. Vi bryr oss om byen og ønsker å bidra til byutvikling, forklarer ansvarlig for samfunnskontakt, Eline Rølles Friis, i Skanska.

Den nye broen som skal krysse fra Elgsletta på Vaterlandsiden og over mot Christian Krohgs gate blir en passasje fra en «død» del av byen og inn mot sentrum, mener både politikerne og næringslivet når VårtOslo møter dem en grå og kald førjulsmorgen. Blant naboene som kommer til å nyte godt av broen er studentene ved Westerdals «Campus Fjerdingen». Det har næringsaktørene og politikerne tenkt å utnytte.

– Ja, unge kreative studenter i nærområdet er noe vi alle ønsker oss. Og den nye broen er foreløpig navnløs. Derfor vil Skanska, Anthon B. Nilsen og Entra utfordre studentene til en navnekonkurranse, opplyser Rølles Friis.

Hele artikkelen kan leses her: https://www.vartoslo.no/naeringsliv-og-politikere-spleiser-pa-ny-bro-over-akerselva/