meny
November 25, 2020

Glasshuset er klart for nye eventyr

It-restaurant, kafé med italienske vibber eller kanskje et galleri som viser fram all den spennende kunsten Oslo har å tilby? Det særegne Glasshuset i Rådhusgaten er ledig, og det er bare fantasien som setter grenser for signalbyggets neste konsept.

Kunne du tenkt deg å bli Glasshusets nye leietaker? Ta kontakt med utleiesjef Vebjørn Bøe Dyrø her

– Glasshuset er et spesielt og annerledes bygg, som kan passe til forskjellige typer publikumsaktiviteter, forteller utleiesjef Vebjørn Bøe Dyrø i Anthon B Nilsen Eiendom. 

Med sentral beliggenhet, rett ved Rådhusplassen, er det mange som går forbi signalbygget daglig. Derfor passer det godt som serveringssted eller til kunst- og kulturarrangementer. Da Glasshuset ble utviklet av Anthon B Nilsen Eiendom, var det viktig at det ble brukt til å tilføre byen noe ekstra. 

Byutvikling i fokus

«Lysdesignet bidrar til at Glasspaviljongen fremstår som et lavmælt landemerke ved Rådhusplassen, både dag og natt. Turen via trappa, opp eller ned, tar under ett minutt, men gir nå en urban opplevelse og forvandler et byrom til et spennende innslag i bybildet.»

Det skriver katalogen for Oslo bys Arkitekturpris om Glasshuset. Og det var nettopp det å skape et spennende innslag i bybildet som var målet da den gamle trappen i Rådhusgaten gjenoppstod som et nytt og særegent lokale. Her skulle alle forbipasserende få muligheten til å nyte utsikten, kombinert med noe godt å spise og drikke. Inntil nylig har bygget nemlig huset en italiensk restaurant. 

– Den store takflaten kunne for eksempel utnyttes til å bli et av byens mest attraktive møterom med servering og takterrasse, der hvem som helst nå kan nyte den eksklusive utsikten mot fjorden, Rådhuset og Aker Brygge /Tjuvholmen, sier arkitekt Ole Wiig i NSW Arkitektur, om prosjektet.

Les mer om Glasshuset her.

Nye muligheter

Nå er Anthon B Nilsen Eiendom klare for å la et nytt konsept blomstre i lokalet. Glasshuset kan huse cirka 60–70 personer, og de besøkende kan i tillegg oppholde seg i trappepartiet utenfor, der de har utsikt mot Akershus festning og Rådhusplassen. 

– Bygget inneholder dessuten et rikholdig kjøkken, og i sommerhalvåret er det mulighet for uteservering, sier Bøe Dyrø.

Ta kontakt med utleiesjefen for en befaring.