meny
May 14, 2019

Anthon B Nilsen Eiendom selger Nye Broverkstedet på Vulkan til Aspelin Ramm

Anthon B Nilsen Eiendom har inngått avtale med Aspelin Ramm om at sistnevnte overtar den 9 200 kvm store eiendommen «Nye Broverkstedet» på Vulkan i Oslo. Eiendommen er i dag fullt utleid til undervisnings-, idretts- og kontorformål.

Anthon B Nilsen Eiendom og Aspelin Ramm var partnere i utviklingen av Vulkan-området på begynnelsen av 2000-tallet. Området ble konvertert fra et utdatert industriområde til en ny og moderne bydel, som i dag består av virksomheter innenfor kultur, undervisning, boliger, hotell, handel og servering, samt Oslos første og største mathall.

 

I 2005 fisjonerte partene sitt felleseide selskap VulkanEiendom AS og Anthon B Nilsen Eiendom ble eneeier av Nye Broverkstedet og tomten som senere ble utviklet til undervisningsbygg for Westerdals OsloACT.  Sistnevnte eiendom ble senere solgt til finansielle aktører.

 

Med salget av Nye Broverkstedet avslutter Anthon B Nilsen Eiendom et mer enn 15 år langt utviklingsløp i dette området langs Akerselva.Vi er trygge på at Aspelin Ramm vil forvalte verdiene videre på en meget god måte, sier Peder Chr. Løvenskiold, administrerende direktør i Anthon B Nilsen Eiendom.  

 

Aspelin Ramm eier blant annet Mathallen, hotellene,serverings- og handelsarealer samt Dansens Hus, Vulkan Arena og kontorbyggene på Vulkan. Vi har en langsiktig horisont i vårt eierskap av Vulkan området, og har kontinuerlig fokus på å utvikle og forvalte området til det beste for våre kunder og byens befolkning. Vi takker Anthon B Nilsen Eiendom for et godt samarbeid og ser frem til å innlemme Nye Broverkstedet i vår eksisterende portefølje sier Mona Aarebrot, Direktør Marked og Drift i Aspelin Ramm

 

Akershus Eiendom har vært megler i transaksjonen, mens Advokatfirmaene Haavind og Thommessen har vært juridiske rådgivere for hhv. selger og kjøper.