meny
January 27, 2020

Anthon B Nilsen Eiendom bygger nytt sentrallager for Optimera på Vestby

Eiendomsutvikleren Anthon B Nilsen Eiendom har inngått en avtale med byggevarekjeden Optimera om å bygge et nytt sentrallager for kjeden i Vestby Øst Næringspark. Det kombinerte kontor- og lagerbygget blir på 23 000 kvm og vil huse et meget avansert automatlager for effektiv drift. Optimera-bygget blir det første bygget på Anthon B Nilsen Eiendoms 180 mål store tomt i Vestby Øst Næringspark – et område som er spesielt godt egnet for logistikkbygg grunnet den sentrale plassering langs «sydaksen» mellom Svinesund og Oslo.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2200 ansatte og over 12 milliarder i omsetning.Virksomheten omfatter kjedene Flisekompaniet og Montér, samt Optimera Byggsystemer. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Anthon B Nilsen Eiendom har lang erfaring i å utvikle moderne og effektive lager- og logistikk-eiendommer og har de seneste årene utviklet næringsbygg med et samlet areal på mer enn 100 000 kvm i Osloregionen. Selskapets tomt på Vestby vil med gjeldende regulering kunne bebygges med ytterligere 50 000 kvm itillegg til Optimera-bygget som ventes ferdigstilt sen høst 2021.