Skriv ut

Idrett og Kultur på Vulkan

Vulkan 13-17, 0178 Oslo
9.180 m² idrett og kulturnæring

Særtrekk

  • Idrett
  • Kultur
  • Historie

Kontakt

Lars Ørmen
Telefon 911 81 001
loe@abne.no
+

Beskrivelse av eiendommen

På det nye kreative og trendy området Vulkan ved Grünerløkka, langsmed Akerselva, ligger bygget som vi kaller for Nye Broverkstedet. Bygget stod delvis ferdig rehabilitert i 2005, og er et kombinert idretts- og skolebygg med mange spennende kvaliteter. Det inneholder bla treningssenter, flerbrukshall, klatrevegg, squashhall, og skole. Bygget er en industribygning fra 1950-tallet, med et industrielt utvendig preg med en malt siporex fasade med lange vindusbånd.

Service for leietakerne

For eiendommen har vi utarbeidet en oversikt hvor leietakerne enkelt kan finne svar på en del av sine spørsmål tilknyttet eiendommen, samt hvilke servicekonsepter eiendommer har å tilby. Se vedlagt link for denne informasjonen! 

Beliggenhet

Vulkan ligger sentralt mellom St. Hanshaugen i vest, Grünerløkka i øst og Alexander Kiellandsplass i nord, som en ny forlengelse av sentrum i sør.

Vulkan 13-17 ligger i et attraktivt naturområde inntil Akerselva og er omgitt av grøntområder, rett ved siden av Westerdalsbygget.

Adkomst / kommunikasjon

Det er få minutters gange til et stort antall buss- og trikkeruter både i Maridalsveien, Thorvald Meyers gate og Trondheimsveien . Trikk 12 og 13 Olaf Ryes plass og Schous plass. Buss 54 og 34 Maridalsveien (stopp: Telthusbakken – gå ca. 50 m mot sentrum og ned bakken).

Leieantydning

Leieantydning opplyses ved henvendelse og vil avhenge av tilpasninger for leietaker.

Type virksomhet i eiendommen

I dag yrer bygget av positiv aktivitet med primært unge og aktive mennesker, men også vokse mennesker. Disse menneskene trener enten i det flotte treningssenteret til Athletica Vulkan eller i den populære flerbrukshallen og klatreanlegget til Bymiljøetaten, de studerer hos Einar Granum Kunstfagskole eller de reparerer og vedlikeholder kunst hos Nasjonalmuseet. Brukerne av bygget er et mangfold av mennesker, med ulik bakgrunn. Helseforum for kvinner tilbyr f. eks en møteplass og trening for kvinner med ulik kulturell bakgrunn. Bymiljøetaten har i en årrekke i bygget tilrettelagt treningsfasiliteter for Oslo idretten hvor blant annet basketballaget Centrum Tigers, Kolsås klatreklubb og Elvebakken VGS er heldige brukere.

Videre på Vulkan finner du Mathallen, BAR Vulkan, hotellene Scandic Vulkan og PS Hotell, samt Bellona som har flyttet inn i sitt nye hovedkontor som ved oppføring var det mest miljøvennlige kontorbygget i Norge. Denne miljørekorden er heldigvis for lengst blitt slått av flere andre. Dansens Hus ligger også på Vulkan, som er det nasjonale møtestedet for dansekunstnere og deres publikum.

Fremdrift

Nye Broverkstedet er som sagt delvis ferdig utviklet, men i full drift og med god forvaltning. Det arbeides aktivt med å forbedre eiendommen ytterligere både fasademessig og innvendig. I dag fremstår Vulkan som området nesten ferdig utviklet og har allerede etablert seg som et annerledes og spennende byområde med kulturtilbud, uteliv, hoteller, boliger, treningssentre og Mathallen Oslo. Aktørene på området jobber aktivt hver dag for å forbedre tilbudet ytterligere, slik at det forblir et attraktivt området til folkets fornøyelse.

Historie

Vulkanområdet har en lang historie som et av de viktigste industriområdene i Oslo. Her har det vært nesten kontinuerlig mølledrift i 800 år, og det er ikke usannsynlig at dette området har det lengst uavbrutte industriprosjektet i Norge. Da de to enorme hallene som utgjorde Vulkan ble bygget i sin tid, var dette de største i landet. For her skulle brobyggerne skape mange av landets broer. Men det ble smidd mer enn broer i hallene, her ble også deler av kuppelen til gamle Colosseum støpt. Navnet Vulkan ble lånt av den romerske guden Vulkan/Vulcanus, som var en av olympens “hovedguder”.

Eierskap og management

Eiendommen eies 100 % av Anthon B Nilsen Eiendom AS gjennom et datterselskap. Anthon B Nilsen Eiendom AS har ansvaret for forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av eiendommen.