WEB:

Skriv ut

Rehabilitering av ABN-kvartalet

Anthon B Nilsen kvartalet, Rådhusgata – Oslo

Særtrekk

  • Prestisjebygg
  • Sentral i forhold til all kollektivtrafikk
  • Sjarmerende området

Kontakt

Henning Sørlie
Telefon 913 72 602
hs@abne.no
+
Large Map

Beskrivelse

ABN-kvartalet er i dag et moderne og flott sted å oppholde seg, men det har ikke alltid vært slik. For få år siden var området slitent og rufsete – og trengte en oppgradering. Vi valgte å totalrenovere våre egne bygg i Rådhusgaten og Øvre Vollgate, i tillegg til å forskjønne uteområdet. På den måten kunne vi gi noe mer til området, enn det hadde hatt før.  Rådhusgaten 27 (R27) har vært i Anthon B. Nilsen AS’ eie siden 1914, og Øvre Vollgate 7 (ØV7) siden 1965. Byggene sto ferdig i henholdsvis 1972 og 1945. I 2010 var byggene overmodne for rehabilitering, og vi innså at et slikt prosjekt potensielt kunne løfte hele kvartalet. Vi hadde vært inne på tanken siden 2005, og så at området omkring oss led –samtidig som naboene Aker Brygge og Tjuvholmen var gode steder å oppholde seg. I 2013 var arbeidet endelig fullført, og siden den gang har ABN-kvartalet blomstret.

Prosjektet kalte vi enkelt Anthon B. Nilsen-kvartalet, og i tillegg til renoveringen utvidet vi eiendommen med 1 000 kvm, og en ny toppetasje med byens kanskje fineste møterom og utsikt. Visjonen vår var å skape konservativ eleganse, med spenstig nytenking. Perfekt balansert mellom byggets gamle historie, og den som fortsatt skal komme.

Uteområdene fikk mye oppmerksomhet, og ble oppgradert med en restaurant – Vapiano – som allerede har rukket å bli svært populær. Ny lyssetting utenfor bygget og en nydelig blomstertrapp frisket også opp. Her kan ansatte i området og forbipasserende spise lunsj i trappen eller på en av de mange benkene – med utsikt over festningen og sjøen.

Vi utviklet også et fullverdig servicekonsept i lokalene våre: ”Frydefull jobb”, hvor ansatte i bygget kan låne en sykkel eller paraply, ha tilgang til dusj og garderobe – eller til og med få bilen vasket før arbeidsdagen er omme. Vi mener at en lykkelig ansatt gjør en bedre jobb, og et godt servicetilbud er med på å øke kvaliteten på arbeidsdagen.

Naturlig nok leier vi ut store deler av kvartalet vårt, og tilbakemeldingene fra leietakerne våre er svært positive. Både når det gjelder eiendommen i seg selv og servicefunksjonene. Vi leier ut lokaler til blant andre KrediNor og Skuld Forsikring. Rådhusgaten 27 er tegnet av arkitekt Lambertz-Nilssen, og Veidekke AS var entreprenør på prosjektet.

Utviklingspotensiale

Eksisterende tomt er nå bygget ut maksimalt, men vi har et mål om å implementere Øvre Vollgate 9 i ABN-kvartalet. Dette er et pågående prosjekt. Flere av leietakerne våre har uttrykt et ønske om tilleggsareal, noe de kan få når ØV9 står klart. Det skal også oppføres en paviljong som skal være med å forskjønne området. Arbeidet starter i 2016

Beliggenhet

Svært sentralt beliggende i central business District (CBD), med alle mulige servicefunksjoner i nærheten. Bygget har spektakulær utsikt over Aker Brygge og sjøen.

Adkomst og kommunikasjon

Nært tog, flytog og t-bane på Nasjonalteateret. Stortinget og Jernbanetorget er like i nærheten. Buss og trikk utenfor døren. Kort og effektiv av- og påkjøring til E18.

Strategiske avstander

  • Aker Brygge: 3 min
  • Karl Johan: 3 min
  • Nasjonalteateret stasjon: 6 min
  • Rådhuset: 3 min